Kokosový olej RBD

Novinka
1 hodnocení
Značka: Wellea
od 99 Kč od 81,82 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Přípravek s univerzálním využití ve wellness, kosmetice, masážích i běžném použití při péči o pokožku. Koupí produktu podpoříte českého výrobce.

Detailní informace

Objem: 500ml
Skladem
Můžeme doručit do: 28.5.2020
154 Kč
127,27 Kč bez DPH
Objem: 300ml
Skladem
Můžeme doručit do: 28.5.2020
99 Kč
81,82 Kč bez DPH
Objem: 2000ml
Skladem
Můžeme doručit do: 28.5.2020
474 349 Kč
392 023,97 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Díky speciálnímu výrobnímu postupu je Wellea kokosový olej vhodný i pro alergiky. Je to ryze český výrobek, jehož hlavní surovinou jsou sušená jádra kokosových ořechů. Olej je lisován za studena a oproti panenskému oleji je rafinací zbaven chuti i aroma kokosu. Tato změna umožňuje tento základní olej využít opravdu na maximum. Aktuálně se skvěle hodí na regeneraci vysušené pokožky rukou po časté dezinfekci a mytí. Díky skvělé kluznosti kokosový olej milují maséři, kterým zároveň odpadá starost, jak si správně pečovat o ruce. Olej z kokosové dužiny

Jedná se o vysoce kvalitní základní tuk, který má v pokojové a nižší teplotě tuhou substanci. Při teplotách nad 24°C začíná kokosový olej mírně tát a mění konzistenci. Původní pevná hmota se mění v krém až do olejového (tekutého) skupenství. Kokosový olej je neutrální, stálý i při vysokých teplotách (bod zakouření je cca 190°C), má vysoký obsah nasycených mastných kyselin. Přírodní kokosový olej má v porovnání s ostatními základními oleji delší dobu trvanlivosti, která může být při vhodném skladování i 24 měsíců. 

Wellea kokosový olej RBD je rostlinný olej získávaný z jader zralých kokosových ořechů sklízených z palmy (Cocos nucifera). V tropech je po celé generace hlavním zdrojem tuku ve výživě milionů lidí. Má různé uplatnění v potravinářství, medicíně a průmyslu. Kokosový olej RBD je termostabilní, proto ho lze ideálně využít v teplé kuchyni. Destilovaný kokosový olej je neutrální, bez vůně i chuti a nachází tak použití i u alergiků.

Kde se používá kokosový olej?

  • kosmetika, masáže, wellness
  • jako surovina v kosmetickém a lékárnickém průmyslu
  • hydratace pokožky i u alergiků 
  • ošetření pleti po koupeli
  • regenerace rukou po dezinfekci (vysoušení, praskání)
  • zklidnění pokožky po slunění
  • teplá i studená kuchyně

Jak se kokosový olej vyrábí?

Náš kokosový olej je lisován z kopry klasickými manuálními postupy. Prvotní zpracování - lisování je prováděna za studena. V dalším kroku je olej zbaven všech alergenů, pachů a chuti. Vzhledem k těmto vlastnostem je vhodný pro alergiky a také v kuchyni najde své místo. 

Působení kokosového oleje

Kokosový olej RBD je pro naše tělo prospěšný především díky vysokému obsahu mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem (tzv.mcfa, medium chain fat acids)  Olej jen pomalu oxiduje a dobře odolává žluknutí. 45% kokosového oleje tvoří kyselina laurová, která se v našem těle přemění na monolaurin. Monolaurin je také součástí mateřského mléka, proto je kokosový olej vhodný i pro děti. Posiluje imunitní systém, napomáhá rozvoji mozku a zdravé stavbě kostí a chrání před viry, bakteriemi a infekcemi. T

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Masážní oleje bez parfemace
Kód produktu: AM10001
Objem: 300ml, 500ml, 2l
Typ: přírodní, rafinovaný
Země původu: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: