Rozšířené hledání
Cena od: 0 Kč - 49900 Kč
0 Kč 49900 Kč

Nejprodávanější zboží
Skrýt hledání Rozšířené hledání

Parafín

V této sekci naleznete zábalový parafín pro léčebné a kosmetické účely vysoké kvality s bodem tání 52 °C a samostatně parafínový olej. Dopřejte svému tělu parafínový zábal, který hydratuje pokožku a jako nosič tepla perfektně prohřívá, uvolňuje a působí proti tvorbě vrásek. Nabízený parafínový zábal je ve formě praktických perliček a lze ho tedy pohodlně dosypávat do parafínové vany. Námi nabízený vosk s nejvyužívanějším bodem tání, který odpovídá terapeutickým požadavkům, obsahuje olej do 1% a jeho penetrace je 12. Klasický parafín je látka získávaná z ropy či dehtu. Je to směs tuhých uhlovodíků, která se v jisté fázi separuje od základových olejů. Při finální rafinaci vzniká produkt bílé až nažloutlé barvy. Parafín je obvykle dostupný ve formě plátků, destiček, kuliček či vloček, využivá se v průmyslu, na výrobu svíček, ve sportu, zdravotnictví či v kosmetice. V kosmetice hraje důležitou roli hlavně při parafínových zábalech rukou, jednorázových tělových parafínových zábalech či obličejových obkladech. Má blahodárné účinky na lidskou pokožku. Kosmetický parafín příznivě eliminuje tvorbu vrásek, čistí a otevírá póry, poskytuje hloubkovou hydrataci pokožky. Při problémech s pohybovým aparátem se terapeutický vosk aplikuje jako zábal na postižené místo. V místě aplikace působí jako tepelná terapie, uvolňuje svalstvo a pomáhá od bolesti svalů i kloubů. Parafínový olej se samozřejmě využívá také jako ingredience do kosmetiky a to jak dekorativní, tak pečující nebo je základem pro masážní přípravky.

 

 

SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku
SKLADEM Ihned k odběru
DÁREK ZDARMA
Vaše zboží bylo vloženo do košíku

1 2 Další

Historie parafínu
 
Parafín byl objeven v roce 1833 českým chemikem a vědcem Karlem z Reichenbachu, který svá vědecká bádání provozoval na Blanensku. Vznik parafínu měl nejdříve sloužit pouze na výrobu svíček, aby si lidé mohli svítit v klidu doma (v té době ještě nebyla elektřina). Výroba svíček z parafínu měla být levná, tak aby si hotové svíčky mohli dovolit všichni lidé a nezávadná pro život. Velkovýroba těchto svíček se však rozjela až v druhé polovině 19. století. S postupem času a vývoje nových světelných zdrojů, začaly jít parafínové svíčky do pozadí, avšak samotný parafín se začal rozšiřovat do dalších odvětvích a oborů jako je kosmetika, lázeňství, sport atd.. I když se v dnešní době již na Karla z Reichenbachu skoro zapomnělo, jeho objev zanechal výraznou stopu v dějinách lidstva.
 
Rozmanitost využití parafínu

Parafín je snadno tavitelný a tvárný, také ho nelze rozpustit ve vodě. Má však termoizolační vlastnosti a energetickou využitelnost. Pro všechny tyto jeho vlastnosti je využíván v mnoha odvětvích. Zmíníme si ho třeba u svíček, kosmetiky (krémy, masti, rtěnky), příměsi v travidlech pro hlodavce, lázeňství (zábaly, vosky), impregnace dřeva, stavebnictví, ochrany střeliva, automobilového a lyžařského průmyslu atd…